Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Agenţii economici informaţi la CCIA Botoşani despre Analiza de Risc la Securitatea Fizică

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Botoşani a găzduit, joi 14 iunie, un seminar cu tema „Analiza de Risc la Securitate Fizică”. Un evaluator de risc autorizat şi un reprezentant al Inspectoratului de Poliţie Judeţean le-au explicat reprezentanţilor agenţilor economici normele legislative precum şi obligativitatea întocmirii unei analize de risc în cazurile în care deţin bunuri de valoare.

În cadrul seminarului reprezentanţilor agenţilor economici li s-a expus posibilitatea urmării de cursuri de specialitate pentru a deveni ei înşişi evaluatori de risc, în condiţiile în care la nivelul judeţului există un deficit. CCIA Botoşani a demarat înscrierile pentru prima grupă de cursanţi, detalii urmând a fi obţinute la numărul de telefon 0331.711.039 sau prin e-mail la secretariat@cciabt.ro.

Potrivit normelor legislative, până la data de 1 iulie, sunt obligate să încheie Analiza de Risc la Securitate Fizică firmele înființate în baza Legii societăților nr. 31/1990, indiferent de natura capitalului social, precum și alte organizații care dețin bunuri ori valori cu orice titlu și care sunt obligate să asigure paza acestora.

Analiza de Risc la Securitatea Fizică are rolul de a identifica vulnerabilitățile și riscurile, de a determina nivelul de expunere la producerea unor incidente de securitate fizică.

Lipsa Analizei de Risc la Securitate Fizică se va sancționa cu amendă de la 10.000 la 20.000 de lei.