Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Romania va relua exportul de ovine si bovine catre Israel

Romania va relua exportul de ovine si bovine catre Israel, in conditiile in care autoritatile israeliene au anuntat ridicarea restrictiilor impuse tarii noastre, informeaza Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).

„ANSVSA a fost informata de autoritatile israeliene despre ridicarea restrictiilor pentru exportul de ovine si bovine din tara noastra. Aceasta decizie este urmarea masurilor ferme intreprinse rapid de ANSVSA pentru a redeschide exportul si a minimiza efectele economice negative generate de impunerea restrictiilor”, se precizeaza in comunicatul ANSVSA, remis AGERPRES.

Exporturile in Israel au fost suspendate din data de 3 martie, dar cu o zi in urma, in momentul in care ANSVSA a fost instiintata de decizia Israelului, presedintele ANSVSA a convocat un grup de specialisti cu care a stabilit un plan de masuri pentru remedierea rapida a neconformitatilor semnalate de autoritatile israeliene, dar care sa ofere si garantia respectarii si mentinerii cerintelor si standardelor solicitate de importatori