Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

CCIA a lansat platforma online portalbotosani.ro

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Botoşani anunţă lansarea platformei portalbotosani.ro în cadrul proiectului „Platforma locurilor de muncă pentru elevii şi absolvenţii botoşăneni-portalbotosani.ro”,

Proiectul, care a fost finanţat de Primăria Municipiului Botoşani, încearcă să le ofere elevilor şi absolvenţilor o nouă perspectivă asupra posibilităţilor de a-şi atinge ţelul în viaţă prin dezvoltarea unei cariere în judeţul Botoşani cu speranţa temperării fenomenului migraţiei.

Platforma portalbotosani.ro interconectează anunţurile simple cu locuri de muncă cu prezentarea firmelor care le oferă, astfel încât potenţialul angajat să îşi facă o imagine cât mai bună asupra posibilului mediu în care va activa.

Platforma prezintă pentru început 50 de firme grupate pe diferite domenii de activitate precum Industrie, Comerţ, Servicii, Cercetare Dezvoltare şi High Tech, Agricultură şi Turism.

Platforma are şi o secţiune a locurilor de muncă pentru firmele prezentare unde, după parcurgerea conţinutului anunţului de angajare, utilizatorul are posibilitatea de a merge direct la prezentarea firmei angajatoare prin simpla apăsare a unui buton şi ulterior, cu ajutorul formularului de pe site, poate aplica direct pentru locul de muncă selectat.

Platforma va fi dinamică în sensul, în care ne dorim ca pe parcursul anilor să ajungem la un număr de 1000 de firme ce vor fi prezentate, precum şi locurile de muncă declarate vacante de către acestea.

De asemenea, platforma are încorporată şi o legătură cu site-ul Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, unde utilizatorul poate vedea toate locurile de muncă de la nivelul judeţului Botoşani, date actualizate pentru fiecare lună în curs.

Datele introduse pe platformă au fost culese prin intermediul unei activităţi din cadrul proiectului realizată cu 20 de elevi de la liceele din Municipiul Botoşani, ce au aplicat chestionare firmelor şi au făcut vizite la agenţii economici pentru efectuarea unor scurte stagii de practică. În cadrul activităţii elevii au participat şi la un concurs în urma căruia au fost premiaţi pentru rezultatele obţinute.

Ţinem să aducem mulţumiri speciale partenerilor noştri din proiect, Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, elevilor de la Colegiul Naţional AT Laurian, Liceul de Artă Ştefan Luchian, Colegiul Naţional Mihai Eminescu, Liceul Teoretic Grigore Antipa şi Liceul cu Program Sportiv Botoşani.

Platforma poate fi accesată la urmatoarea adresă: https://portalbotosani.ro/