Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Întâlnire între marii angajatori şi Ministrul Municii şi Justiţiei Sociale găzduită de CCIA Botoşani

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Botoşani a organizat vineri, 30.11.2018, o întâlnire între marii angajatori şi Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius-Constantin Budăi.

Dezbaterile au avut ca temă propunerea Guvernului de majorare a salariului minim garantat în plată, precum şi salarizarea diferenţiată în funcţie de vechimea în muncă.

La întâlnirea moderată de preşedintele CCIA Botoşani, Valeriu Iftime, au luat parte reprezentanţi ai firmelor din domeniul textil din Botoşani şi Odorheiu Secuiesc precum şi reprezentanţi ai unor societăţi din domeniul panificaţiei, agriculturii şi producţia de pompe industriale, totalizând peste 10.000 de salariaţi.

Oamenii de afaceri i-au cerut oficialului Guvernului să elimine criteriile de salarizare pe bază de vechime în muncă spunând să s-ar crea o contraproductivitate şi oamenii cu experienţă ar putea rămâne fără locuri de muncă din cauza costurilor care ar trebui suportate de angajatori.

De asemenea, au mai fost propuse introducerea în legislaţia românească a unor practici din Franţa sau Turcia. În Franța s-a optat pentru defiscalizarea veniturilor salariale mici, iar în Turcia s-au defiscalizat salariile în regiunile geografice slab dezvoltate.

Ministrul Marius-Constantin Budăi a luat act de propunerile făcute de oamenii de afaceri şi a menţionat că le va discuta în cadrul Guvernului şi va încerca să găsească o soluţie.