Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Schema de ajutor de stat pentru domeniul construcţiilor lansata de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Tursimului

Din 15 februarie se pot depune cereri de acord pentru finanțare în baza schemei de ajutor de stat CONSTRUCTPLUS  Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) informează că timp de 30 de zile, începând cu data de 15 februarie 2024, se pot depune cereri de acord pentru finanțare în baza schemei de ajutor de stat instituită prin Ordonanța de urgență nr. 68/2023 pentru aprobarea şi finanţarea Programului multianual naţional pentru dezvoltarea producţiei interne de
produse şi materiale de construcţii.
Conform sursei citate, programul menționat este gestionat de MEAT și are un buget total alocat de 596 milioane euro (echivalent în lei), defalcat astfel:
1. credite de angajament pentru emiterea de acorduri pentru finanţare pentru perioada 2023 – 2026;
2. credite bugetare pentru plata ajutorului de stat pentru perioada 2024 – 2029.
Pentru anul acesta, suma alocată este de 149 milioane euro (echivalent în lei). Cererile de acord pentru finanțare, însoțite de documentele justificative solicitate se transmit la Registratura Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (Calea Victoriei nr. 152, sector 1, București), menționându-se pe plic: Direcția Politici Industriale și Finanțări pentru Industrie – O.U.G. nr. 68/2023. Ghidul programului poate fi consultat aici .

Pentru a veni în sprijinul celor interesați, MEAT pune la dispoziţie adresa electronica ajutordestat@economie.gov.ro, prin intermediul căreia pot fi adresate întrebări, sesizări şi solicitări de clarificări, până la data de 5 martie 2024.