Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Poți cere 200.000 de euro pentru o afacere la țară!

Antreprenorii pot solicita, începând din 3 mai 2017, până la 200.000 de euro pentru afaceri non-agricole în spațiul rural, în cadrul submăsurii 6.4 din Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR 6.4). Domeniile de activitate diversificate și condițiile de eligibilitate foarte permisive fac din acest program una dintre cele mai așteptate măsuri de finanțare ale acestui an. În plus, structurile alternative de primire turistică, precum căsuțele de camping, au șanse foarte ridicate de a primi bani europeni.

Bugetul alocat acestui apel de proiecte este de 42 de milioane de euro, fiind împărțit astfel: șapte milioane de euro se vor afla la dispoziția antreprenorilor din zona Deltei Dunării, iar 35 de milioane de euro vor fi pentru finanțarea proiectelor implementate în spațiul rural, în celelalte zone ale țării. Bugetul disponibil va permite finanțarea unui număr de cel puțin 210 întreprinderi, dintre care minimum 35 în zona Deltei Dunării.

Antreprenorii pot solicita finanțări nerambusabile de cel mult 200.000 de euro, urmând să asigure contribuția proprie de 10% sau de 30%, în funcție de domeniul de activitate finanțat. În cazul în care dorești să accesezi fonduri europene pentru a înființa sau dezvolta o afacere în spațiul rural, îți explicăm în continuare ce ai de făcut.