Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Final de proiect „Cariera mea în Botoșani”

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Botoșani a finalizat cu succes implementarea proiectului „Cariera mea în Botoșani – Ghidul oportunităților de carieră din județul Botoșani”, finanțat de către Consiliul Județean Botoșani în baza contractului nr. 9851/01.07.2019 – 470/04.07.2019.

Proiectul și-a propus să identifice oportunitățile de angajare existente la nivelul județului Botoșani, în vederea creșterii gradului de ocupare a forței de muncă, aspect esențial pentru combaterea fenomenului de îmbătrânire a populației, contracararea migrației și asigurarea unei creșteri economice sustenabile.

Obiectivele proiectului au fost:

  • Implicarea unui grup de 20 de elevi în viața comunității și dezvoltarea atitudinii civice a acestora pe perioada de implementare a proiectului;
  • Realizarea unei radiografii a locurilor de muncă disponibile la nivelul județului Botoșani în următoarele 6-12 luni care să care să vizeze cel puțin 100 de entități angajatoare;
  • Identificarea a cel puțin 10 domenii de dezvoltare a carierei în anul 2020 pentru județul Botoșani.

Ultima activitate a proiectului a fost la conferința de prezentare a „Ghidului Oportunităților de Carieră din Județul Botoșani”, care a avut loc Joi, 14.11.2019, începând cu orele 13.30, la sediul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Botoșani din strada Dragoș Vodă, nr. 13, municipiul Botoșani. Ghidul a fost elaborat în cadrul proiectului „Cariera mea în Botoșani – Ghidul Oportunităților de Carieră din Județul Botoșani”, bazându-se pe datele colectate din teren de operatorii de interviu de la minim 100 de entități angajatoare, precum și pe un focus grup la care au participat reprezentanți ai mediului de afaceri botoșănean.

„Ghidul Oportunităților de Carieră din Județul Botoșani” și-a propus să identifice și să prezinte oportunitățile de angajare existente la nivelul județului Botoșani, cuprinzând și o serie de informații și sfaturi utile persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă (tips&tricks pentru elaborarea unui CV și a unei scrisori de intenție, pentru participarea la interviu etc.) dar și o prognoză a domeniilor de interes pentru angajatori și angajați în perspectiva anului 2020.

Dacă doriți să aflați mai multe informații despre proiectul „Cariera mea în Botoșani – Ghidul oportunităților de carieră din județul Botoșani” puteți intra pe site-ul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Botoșani unde puteți consulta „Ghidul Oportunităților de Carieră din Județul Botoșani” sau pe pagina de Facebook dedicată proiectului: „Cariera mea în Botoșani”.