Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Întâlnire de lucru la CCIA Botoşani între reprezentanţii Comisiei Europene-Direcţia Generală pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Afaceri Sociale şi Incluziune şi reprezentanţii mediului de afaceri local

În data de 2 octombrie a avut loc, la sediul Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Botoşani, o întâlnire între reprezentanţii Comisiei Europene-Direcţia Generală pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Afaceri Sociale şi Incluziune şi reprezentanţii mediului de afaceri local.
Întâlnirea moderată de Carmen Panţiru, Directorul General al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Botoşani a atins subiecte precum criza forţei de muncă la nivel local, măsurile pentru combaterea acestui fenomen precum şi importul de forţă de muncă.
De asemenea, a fost discutată şi oportunitatea majorării salariului minim precum şi impactul mutării contribuţiilor sociale de la angajat la angajator.
La dezbateri au participat reprezentanţi ai 18 operatori economici botoşăneni din diverse domenii de activitate. La finalul dezbaterilor, echipa din cadrul Direcţiei Generale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Afaceri Sociale şi Incluziune condusă de dna Centrine de Buggenoms, şef de unitate, şi-a notat propunerile făcute de reprezentanţii agenţilor economici şi urmează să fie puse în dezbatere la nivelul Comisiei Europene.