Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

O nouă sesiune de cursuri pentru ocupația de Arhivar și Arhivist la CCIA BT

Începând cu data de 01 Martie 2018 Camera de Comerț Industrie și Agricultură Botoșani, în parteneriat cu Centrul de Perfecționare Arhivistică, organizează cursuri de perfecționare profesională în ocupația de ARHIVAR ȘI ARHIVIST, cod COR/ARHIVAR 441501, cod COR/ARHIVIST 262101.

Absolvenții cursului, in urma examenului, primesc Certificatul AUTORITĂȚII NAȚIONALE PENTRU CALIFICĂRI, acesta oferindu-vă dreptul de a practica meseria de ARHIVIST ȘI ARHIVAR.

Certificatul/ Diploma de absolvire este însoțit de un Supliment Descriptiv, ambele fiind recunoscute in toata U.E. Ambele documente sunt utile pentru cei care doresc sa se angajeze ca ARHIVIST ȘI ARHIVAR.

Cursul se adresează persoanelor responsabile cu activitatea de arhiva din cadrul instituțiilor, dar și persoanelor fizice (persoanele numite printr-un act administrativ cu atribuții pe linie de arhivă stabilite prin fișa de post de către un creator și/sau deținător de documente);

ARHIVAR – angajat care administrează, prelucrează si gestionează documentele unui creator/deținător de arhivă, ce deține o diploma de bacalaureat și un atestat/certificat specific activităților pe care le desfășoară;

ARHIVIST – specialist care își desfășoară activitatea la un creator/deținător de arhivă având ca sarcină prelucrarea, administrarea, păstrarea, utilizarea și protejarea arhivelor, care deține o diplomă de studii universitare conform standardului ocupațional;

ATENȚIE!

Persoane juridice, denumite de legislație creatorii și/sau deținătorii de documente, sunt obligate să obțină avizarea întregului personal responsabil cu activitatea de arhivă în conformitate cu prevederile art. 31 alin. (2) din Legea Arhivelor Naționale nr. 16/1996, republicată. Avizarea se obține după absolvirea cursurilor acreditate de ANC.

Pentru detalii și înscrieri în vederea formării unei noi grupe vă rugăm să contactați Camera  de Comerț, Industrie și Agricultură Botoșani – dra. Delia Mihalache, tel: 0741436569 sau secretariat@cciabt.ro .