Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Studiul Piața echipamentelor și tehnologiilor agricole în Italia

Agricultura contribuie cu aproximativ 30 miliarde euro la PIB-ul italian și este un sector strategic pentru această țară, nu numai din motive legate de securitatea alimentară sau de importanța menținerii ocupării forței de muncă în zonele rurale, ci și pentru rolurile sale importante de (1) furnizor pentru emblematica industrie alimentară italiană și (2) client al industriei agro-mecanice.
Italia are peste 1 milion de ferme și 12 milioane de hectare de suprafață cultivată.

Valoarea cererii interne de mașini agricole este de aproximativ 4,5 miliarde euro/an, în timp ce producția națională este de cca. 8,75 miliarde euro (estimare 2022). Italia este, așadar, unul dintre marii producători europeni de echipamente pentru sectorul primar, alături de Germania.

2021 a fost un an cu o cerere foarte mare în acest sector. În ciuda crizei generate de conflictul din Ucraina, cererea pentru tehnologii agricole a continuat să fie ridicată și în 2022, iar de acest lucru au beneficiat mai ales producătorii de echipamente din țări precum Turcia, India sau China, care nu s-au confruntat cu creșteri atât de mari la prețurile materiilor prime sau ale energiei precum firmele europene.
Se așteaptă ca cererea italiană de mașini agricole să rămână ridicată în 2023, deoarece fermele vor continua să profite de programele publice care sprijină investițiile companiilor agricole.

Studiul complet il puteti citi aici