Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

noutati

Autoritatea pentru Digitalizarea României a demarat proiectul „Competențe în tehnologii avansate pentru IMM-uri

„PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

Competențe în tehnologii avansate pentru IMM-uri

Beneficiar: Autoritatea pentru Digitalizarea României

Autoritatea pentru Digitalizarea României a demarat proiectul „Competențe în tehnologii avansate pentru IMM-uri”, aferent Investiției 19 din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – Scheme dedicate perfecționării/recalificării angajaților din firme.

Proiectul va sprijini transformarea digitală a minim 2000 de întreprinderi mici și mijlocii prin consolidarea competențelor digitale ale angajaților lor și specializarea forței de muncă în domenii tehnologice avansate. Angajații IMM-urilor își vor putea îmbunătăți nivelul de cunoștințe și competențe prin participarea la programe de formare în nouă domenii tehnice cheie.

Valoarea totală a proiectului: Valoarea totală a Contractului de finanțare este de 177.102.000 lei fără TVA, echivalentul a 36.000.000 euro din PNRR, la care se adaugă 33.649.380 lei, echivalentul a 6.840.000 euro, reprezentând valoarea neeligibilă a TVA.

Durata de implementare a proiectului: Decembrie 2022- Decembrie 2025.

Obiectivul general al proiectului: Obiectivul acestei investiții este de a sprijini transformarea digitală a întreprinderilor mici și mijlocii prin sporirea competențelor digitale ale angajaților lor. Se dorește astfel ca România să își specializeze forța de muncă în domenii tehnologice avansate. Prin această intervenție se vizează atât creșterea competitivității forței de muncă cât și a firmelor.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

Îmbunătățirea nivelului de cunoștințe/ competențe/ aptitudini sau recalificarea angajaților din IMM-urile din România, prin participarea acestora la programe de formare, în domenii tehnice cheie, cum ar fi:

– Internet of things

– Cloud technologies

– Big data

– Învățarea automată

– Inteligența artificială

– Automatizarea proceselor robotice

– Blockchain

– Cyber-Physical Systems

– Additive manufacturing

Rezultate așteptate:

  1. Platformă de e-learning implementată și funcțională;
  2. Parteneri cu competențe de formare profesională selectați care sa furnizeze curricula pentru programele de formare în domeniile vizate;
  3. Programe de formare în concordanță cu domeniile menționate în ghidul solicitantului la punctul 1.3, dezvoltate și disponibile în format compatibil cu platforma ADR;
  4. IMM-uri informate cu privire la disponibilitatea de cursuri de formare în tehnologii avansate, la nivelul ADR;
  5. Formare profesională realizată pentru angajații propuși de IMM-urile selectate și evaluați la sfârșitul perioadei de formare;
  6. Angajati absolventi ai programelor de formare;
  7. Plăți aferente serviciilor de formare, efectuate care partenerii selectați;

Grup tintă: Angajați cu contract individual de muncă (cu normă întreagă sau cu timp parțial) ce provin din IMM-uri.

Tipul apelului: Apel deschis cu dată limită de depunere, în baza principiului „primul venit, primul servit”.

Pentru a beneficia de ajutorul prevăzut de schema de ajutor de minimis pentru perfecționarea/recalificarea angajaților din societăți, IMM-urile interesate se pot înregistrarea și pot transmite solicitări de sprijin până la data de 30.11.2024, ora 17:00, pe platforma PNRR disponibilă la următorul link: https://proiecte.pnrr.gov.ro.

IMM-urile care au depus solicitări de sprijin vor avea posibilitatea de a opta pentru unul sau mai multe programe, pentru formarea propriilor angajați, în limita bugetului alocat, respectând prevederile din Ordinul ministrului cercetării, inovării și digitalizării nr. 20953/22.07.2022 privind aprobarea Schemei de ajutor de minimis pentru „Perfecționarea/recalificarea angajaților din societăți”, asociată Planului național de redresare și reziliență al României 2021 – 2026, pilonul II, componenta C7, investiția 19, cu modifcările și completările ulterioare.

Solicitările de sprijin vor fi evaluate de către Autoritatea pentru Digitalizarea României în baza principiului „primul venit, primul servit”.

Mai multe detalii regasiti aici.

Catalogul Topul Judeţean al Firmelor

Ca în fiecare an, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Botoşani publica Topul Judeţean al Firmelor.

Lucrarea este realizată conform prevederilor legale, iar sursele de informatii sunt Ministerul Finanţelor Publice, Oficiul Naţional al Registrului Comerţului şi informaţii din activitatea curentă a Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Botoşani.

Documentul poate fi descarcat de aici

Forum economic „Green Tech Days 2022” organizat la Viena

Vă informăm pe această cale despre evenimentul “Green Tech Days 2022”, forum economic cu participare internaţională, organizat în format hibrid, ce va avea loc la Viena în perioada 11-12 mai 2022.

Principalele subiecte abordate în cadrul evenimentului vor fi din domeniiile:

  • Mediu: managementul deșeurilor, reciclare, economie circulară, transformare deșeuri în energie, eficiența resurselor, managementul apei, alimentarea cu apă, tratarea apelor uzate, sisteme de filtrare etc.;
  • Energie: hidroenergie, energie eoliană, solară și fotovoltaică, biomasă, biocombustibili, biogaz, pompe de căldură, energie geotermală, hidrogen, stocare de energie etc.;
  • Eficiență energetică clădiri/Clădiri ecologice: servicii de planificare, arhitectură, urbanism, tehnologie de construcție, clădiri eficiente energetic, materiale de construcție, materiale izolante etc.

Informaţii suplimentare despre acest eveniment cu participare internaţională pot fi consultate la adresa: https://greentechdays2022.b2match.io/

Doritorii se pot înregistra pentru participare la adresa: https://greentechdays2022.b2match.io/signup  Participarea on-line nu implică costuri.

Participanţii îşi pot planifica, prin intermediul platformei de înregistrare, întâlniri de afaceri de tip B2B. Acestea se vor desfăşura virtual, tot prin intermediul platformei, pe parcursul celor două zile ale forumului.